Het juiste equipment op het juiste moment paraat

10 januari 2014

Wereldwijd is een groot en gevarieerd arsenaal aan equipment in gebruik voor het verplaatsen en opslaan van goederen. Forkliftcenter opereert in deze wereld en biedt flexibele oplossingen voor een fluctuerend werkaanbod.

De afgelopen tien jaar is Forkliftcenter uitgegroeid tot een belangrijke speler in de wereld van het intern transport. Met de hoofdvestiging in Amsterdam en verkoopkantoren in Dubai, Sydney en (sinds 1 oktober) Panama is Forkliftcenter vertegenwoordigd op cruciale plaatsen in de wereld, vooral waar sprake is van uitbreiding van havenfaciliteiten. Eigenaar/CEO Bjørn André de la Porte: “We zijn mondiaal actief en verhandelen nieuwe en jong gebruikte machines. We zijn volstrekt merkonafhankelijk.” Op de vestiging in het Amsterdamse havengebied is alle equipment fysiek aanwezig. “Met een binnenvaartschip varen we vaste routes in de regio om de machines af te leveren. Dankzij de uitstekende roro-verbindingen kunnen de machines tegen interessante transportkosten worden verscheept naar bestemmingen over de hele wereld. Andersom worden machines hier gebracht om na onderhoud en reparatie weer een nieuwe bestemming te vinden. Als bedrijf volgen we de groeimarkten en zijn we nu vooral vertegenwoordigd waar havens worden gebouwd.”

Flexibel

Anderhalf jaar geleden heeft Forkliftcenter een indrukwekkend gemoderniseerd pand betrokken in het westelijk havengebied. Van pompwagen tot reachstacker, alles staat er uitgestald. “Klanten kunnen langskomen om de apparatuur uit te kiezen en te proberen op onze testbanen. Alle merken staan hier naast elkaar. Gebruikt equipment kan worden geleverd ‘as is’, maar ook volledig afgestemd op de wensen van de klant, maatwerk. Dat geldt natuurlijk ook voor nieuwe machines.”

Van maatwerk is ook sprake in de financiële afwikkeling. “Bij zwaar equipment ging het vroeger meestal om huurperioden van vijf jaar, maar in de huidige markt willen ondernemers zich liever niet voor langere perioden vastleggen. Daarom bieden we de mogelijkheid aan van flexible rent. We maken dan samen met de klant een maatplan om de pieken en dalen op te vangen. Gezamenlijk kijken we in de orderportefeuille om zo het hele plaatje in te vullen en tijdig voor voldoende capaciteit te kunnen zorgen.” André de la Porte denkt graag mee om de kosten zo laag mogelijk te houden. “‘Jong gebruikt’ is een interessante optie bij koop, maar ook een sale-and-leaseback-constructie is mogelijk. Mede dankzij onze internationale activiteiten kunnen we altijd een goede residuwaarde bieden.”

Door ondernemers verschillende mogelijkheden te bieden wil Forkliftcenter voorkomen dat noodzakelijke investeringen worden uitgesteld, zegt Bjørn André de la Porte. “Het is de keuze tussen uitstellen en flexibeler zijn. Dat is een makkelijke keuze, want wij zorgen voor het juiste equipment op de juiste plaats en op het juiste moment.”

VRAAGSTUK

Bedrijven, en zeker havengerelateerde bedrijven, hebben vaak te maken met sterke fluctuaties in aangeboden en te verwerken hoeveelheden goederen en materialen. Na piekperioden volgen regelmatig perioden, waarin mensen en machines minder of geen werk hebben. Voor flexibiliteit in menskracht zijn de afgelopen decennia talloze oplossingen gecreëerd, voor flexibiliteit in machinekracht zijn die er ook.

VISIE

De aanschaf van equipment voor het verplaatsen en opslaan van goederen en materialen vraagt aanzienlijke investeringen, zeker als het gaat om zwaar materieel. Forkliftcenter biedt wereldwijd oplossingen voor ondernemingen die hun apparatuur voor intern transport flexibel willen inzetten.

OPLOSSING

Om flexibel in te kunnen spelen op de behoefte aan transport- en hefapparatuur heeft Forkliftcenter vrijwel alle machines klaarstaan: van pompwagen tot reachstacker. Er zijn zowel huur-, koop- als leaseconstructies mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van sale-and-leaseback of als flexible rent. Uiteraard worden alle machines in optimale conditie afgeleverd en gehouden.

artikel uit Het Ondernemersbelang Amsterdam 5-2013